e-mail: Кадър: БТВБившият служебен финансов министър Асен Василев обясни защо е

...
e-mail: Кадър: БТВБившият служебен финансов министър Асен Василев обясни защо е
Коментари Харесай

Асен Василев: Част от тези 8 млрд. са кражби - възложени са на цена 2, 3, 4, 5 пъти по-голяма от пазарната оценка

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият длъжностен финансов министър Асен Василев изясни за какво е поканил Бойко Борисов на спор. Припомняме, че през вчерашния ден експремиерът съобщи, че щом Василев твърди, че са откраднати 8 милиарда лв., значи е необразован.

" Г-н Борисов сподели, че съм необразован, тъй като не разбирам по какъв начин едни 8 милиарда изтича от държавната хазна за една година. Каня го на спор, с цел да му обясня тъкмо по какъв начин изчезват, след данните, които сме събрали в Министерството на финансите и другите министерства. Ако неговите министри не са му споделили, ние можем. Става дума за неефективно потребление на 8 милиарда, огромна част от които са обири, в смисъл, че са предоставени на двойни, тройни, четворни и даже петорни цени по отношение на това, което е пазарна оценка ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

В студиото бе и Любомир Каримански от " ИТН ", който е някогашен началник на бюджетната комисия, и също разяснява тематиката: " Аз не съм бил в изпълнителната власт, само че евентуално е по този начин, че има такава кражба. За мен по-притеснителното е това, че за 2016 година, да вземем за пример, имаме едни 10,5 милиарда в Национална агенция за приходите, които не са събрани. И се отписват ей по този начин всяка година, като общото количество в края на 2016-а, което би трябвало да се отпише, е, забележете - 30 милиарда ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР